Over ons

Kenniscentrum Siem

Wij bieden cursussen en opleidingen waarin de sensorische informatieverwerking en de invloed daarvan op het gedrag centraal staan. 

Wij verbinden kennis over de zintuigen en kennis uit onderzoek met ervaringen uit de praktijk tot praktisch toepasbare scholing. Daar heb je op je werkplek meteen iets aan!. 

Aan de slag in een training
Aan de slag in een training

Ons onderwijs is een combinatie van zelfstudie en cursusdagen. Voorafgaand aan elke cursusdag nemen we je in onze online leeromgeving mee door de theorie. Zo is er tijdens de cursusdag zelf ruimte om met elkaar de diepte in te gaan en om praktisch aan de slag te gaan. We hebben daarin volop aandacht voor jouw individuele leerproces. 

Onze cursussen en opleidingen zijn gericht op professionals in zorg en onderwijs. We denken graag mee welke cursus voor jou op dit moment het meest geschikt is. We bieden zo professionaliteit en persoonlijke aandacht.

Naast de algemene opleiding en cursussen over sensorische informatieverwerking bieden we ook verdiepingscursussen voor het werken met sensorische informatieverwerking bij specifieke doelgroepen. Mensen met autisme, mensen met een verstandelijke beperking, huilbaby’s, kinderen met hechtingsproblematiek of trauma.

Onze missie

Kenniscentrum SIEM heeft als missie professionals in zorg en onderwijs praktische kennis bij te brengen over de zintuigelijke prikkelverwerking.

Onze visie

Wij geloven dat we de kwaliteit en effectiviteit van professionals in zorg en onderwijs kunnen verbeteren door kennis met ze te delen over zintuiglijke prikkelverwerking in hun specifieke domein.

Wij geloven ook dat we de beste resultaten bereiken door deze specifieke opleidingen kleinschalig en persoonlijk in te richten, zodat we iedere deelnemer persoonlijke aandacht kunnen geven voor het beste resultaat.

Onze speerpunten

Kenniscentrum SIEM heeft de volgende speerpunten:

 • Professional en kind
  Wij zijn specifiek gericht op professionals uit zorg en onderwijs met een WO of HBO opleiding die met kinderen werken.
 • Blended learning
  Onze lesdagen worden ondersteund met blended learning. Cursisten nemen thuis op eigen tempo de theorie door zodat we op lesdag samen de verdieping in kunnen
 • Gefundeerde theoretische onderbouwing
  Onze opleidingen zijn gefundeerd in wetenschappelijk onderzoek, aangevuld met praktische kennis en ervaring.
 • Nieuwste wetenschappelijke inzichten
  Onze opleidingen worden regelmatig ververst met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
 • Vakbekwame docenten
  Onze opleidingen worden gegeven door docenten die actief zijn in het veld.
 • Praktijkgericht en kleine groep cursisten
  Wij werken kleinschalig en persoonlijk, zodat we de kwaliteit kunnen borgen.

Kwaliteitsregister

Kenniscentrum SIEM is gecertificeerd door het Centraal Register Korte Beroepsopleidingen. Omdat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

Leer meer over de kwaliteitsregister op de site van het CKRBO →